• 1506: A început construcția bazilicii ”Sfântul Petru” din Roma, sub domnia lui Iulius al II-lea. Edificiul e lung de 186 de metri, înalt de 119 metri și are o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați. Este cea mai mare biserică din lume. La ce cifre are nici nu-i de mirare.
  • 1945: A fost fondată echipa de fotbal UTA, acronim de la fosta Uzină Textilă Arad. E supranumită Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc. Câștigătoare de șase ori a campionatului și de două ori a Cupei României, este, alături de Chinezul Timișoara și CFR Cluj, echipa din provincie cu cele mai multe trofee. N-ai ce zice, a adunat ceva cupe.
  • 1966Marele și buimacul cârmaci al Chinei, Mao Zedung, lansează conceptul de Marea Revoluție Culturală Proletară. China intră într–o fază de haos de nu mai știa nici cum o cheamă. Cât despre Mao și ideile lui ciupite de molii, cam asta înseamnă să lași un nătărău să se cocoațe la putere.
  • 2002: Fostul rege al Afganistanului, Mohammad Zaher Shah, s-a întors la Kabul, după 29 de ani de exil la Roma. Sigur că nu te pui cu gustukl omului, dar totuși, să dai Roma pe Afganistan… (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.