• 1506: A început construcția Bazilicii Sfântul Petru, în vremea când papă era Iulius al II-lea. Acesta i-a încredințat lui Michelangelo pictarea plafonului Capelei Sixtine (printre altele, în același an a întemeiat și Garda Elvețiană). Lucrările la monumentalul edificiu au durat 120 de ani. Nu e de mirare, la cât a fost de muncit la o asemenea operă.
  • 1945: A fost fondată echipa de fotbal UTA – acronim de la Uzina Textilă Arad. O echipă de tradiție din fotbalul nostră, care și-a căpătat porecla ”Bătrâna doamnă”. E drept, nu are aceeași anvergură ca Juventus Torino, căreia i se zice la fel, dar e bine că avem și noi o ”Bătrână doamnă” prin campionat 🙂
  • 1966: Smucitul de Mao Zedung se trezește cu fața la cearșaf și lansează conceptul numit Marea Revoluție Culturală Proletară. Nu e greu de imaginat că prin aplicarea lui China a intrat într-o fază de haos. Toată lumea trebuia să bea cultură proletară cu vadra, că polonicul era prea mic.
  • Azi e Ziua internațională pentru conservarea monumentelor. La mulți ani celor care se îngrijesc de ele, oriunde s-ar afla. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Temerara care a zburat singură în jurul lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.