1473: Călugărul Nicodim de la mănăstirea Neamț a terminat „Tetraevanghelul”, vestit pentru miniaturile sale și pentru că el cuprinde cel mai vechi portet al lui Ștefan cel Mare. Lucrarea e considerată o capodoperă a artei medievale românești. Cât o fi muncit călugărul Nicodim la ea asta nu știm, dar sigur deloc puțin.

1977: Începe, la Craiova, construcția uzinei de automobile Oltcit, grație unei colaborări româno-franceze. Producția în serie avea să înceapă în 1980. E drept că n-a fost Oltcitul un autoturism de genul săgeata șoselelor, dar era unul cumva simpatic 🙂

1910: Primul zbor al lui Aurel Vlaicu, pe Dealul Cotrocenilor. A zburat cu cel dintâi avion al său, Vlaicu I, pe care l-a meșterit singur, începând lucrul la el în 1909. Ambițios Vlaicu, dar și priceput.

1925: S-a stins Anghel Saligny, un inginer remarcabil, considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor și silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat. A avut multe invenții în domeniu. O minte cu adevărat luminată. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Făuritorul de râsete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.