• 1976: La Montreal a început a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Gimnasta Nadia Comăneci a obținut trei medalii de aur. A fost prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică. Incredibil cât talent putea avea puștoaica acea care mângâia cumva perfecțiunea în gimnastică, uimind lumea. Mulțumiri, Nadia!
  • 1945: A avut loc conferința de la Potsdam a șefilor de stat și guvern ai URSS, Marii Britanii și SUA, consacrată reglementării situației postbelice în Europa. Au participat secretarul general al CC al PCUS Iosif Vissarionovici Stalin, premierul englez Clement Attlee și președintele SUA Harry S. Truman. Trei inși care s-au apucat să deseneze hărți și destine. Niște bursuci cărora le plăcea să se creadă buricul pământului.
  • 1955: A fost inaugurat parcul de distracții „Disneyland”, în prezența a peste 30.000 de vizitatori veniți de pretutindeni. A cam fost ceva lume pe acolo, zău așa.
  • 1981: Regina Elisabeta a II-a deschide podul Humber, unul din cele mai lungi poduri suspendate din lume. Are o lungime totală de 2.220 de metri măgăoaia. Cam aveai ce merge pe podul acela. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.