1976: La Montreal a început a 21-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară. O competiție la care Nadia Comăneci a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Nici tabela nu știa cum se scrie 10, apăruse nota 1, pesemne nimeni nu se aștepta să se dea nota maximă. Nadia a luat șapte note de 10 la acea ediție a Jocurilor Olimpice, cucerind trei medalii de aur. O gimnastă admirabilă.

1955: S-a inaugurat, la Los Angeles, parcul de distracții „Disneyland”, în prezența a peste 30.000 de vizitatori veniți de pretutindeni. O inaugurare de poveste. De poveste Disney.

1945: Are loc Conferința de la Potsdam a șefilor de stat și guvern ai URSS, Marii Britanii și SUA, consacrată reglementării situației postbelice în Europa. S-au adunat Stalin, Churchill și Truman, ca să pună ei, ca niște țațe nevricoase, istoria la cale. Ironia soartei, în timpul conferinței Churchill a fost înlocuit de Clement Attlee, după ce Partidul Laburist a învins Partidul Conservator în alegerile din Marea Britanie. La urma urmei are și istoria farsele ei.

1994: Brazilia câștigă în fața Italiei finala Cupei Mondiale de fotbal din Statele Unite ale Americii. A fost primul titlu mondial cucerit la loviturile de departajare (3-2, după prelungiri fusese 0-0). Trebuia să câștige cineva trofeul, doar nu era să se joace până a doua zi dacă tot nu înscria nimeni. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Kreditivsedlar. Sau primele bancnote…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.