• 1821: A fost redactat documentul „Cererile norodului românesc”, un act cu caracter constituțional. În cele peste 30 de puncte ale acestuia se evidenția scopul revoluției de la 1821 – acela de a elimina amestecul puterilor străine în treburile interne ale țării, precum și realizarea unor reforme. Demers bun, numai că puterile străine și-au băgat nasul în continuare.
  • 1893: Comitetul Cetățenesc de Siguranță Publică a răsturnat guvernul reginei Liliʻuokalani din Regatul Hawaii. Cam nepoliticos comitet, nu se face să te porți așa cu o doamnă, care mai e și regină.
  • 1917: SUA plătește Danemarcei 25 de milioane de dolari pentru Insulele Virgine Americane. Dai un ban, dar stai în față, bașca în Insule Virgine.
  • 1966: Paul Simon și Art Garfunkel lansează al doilea lor album, ”Sounds of Silence”, care a avut parte de mult succes. Cei doi au fost printre cei mai populari muzicieni ai anilor ’60. Inițial formaseră trupa Tom & Jerry, după care și-au zis Simon & Garfunkel. Au luat câteva premii Grammy și au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame și Long Island Music Hall of Fame. Aveau și de ce la ce muzică frumoasă au creat. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: ro.wikipedia.org / Eddie Mallin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.