497 î.Hr.: Au loc Saturnaliile, pentru prima oară, în Roma antică. E vorba de o sărbătoare care avea să devină anuală, în cinstea zeului Saturn, după terminarea lucrărilor agricole. Un soi de ziua orașului din vremurile noastre, când se adună lumea la chefuit pe afară.

1538: Papa Paul al III-lea îl excomunică pe regele Henric al VIII-lea al Angliei. Ce-i drept i-a păsat zburlitului monarh de treaba asta cam cât i-ar păsa unui popândău cu cât se mai vinde kilogramul de hamsie.

1790: În timpul unor reparații la Catedrala din Mexico City se descoperă Piatra Soarelui, inscripționată cu calendarul aztec. Piatra cu pricina are 3,58 metri în diametru, 0,9 metri grosime și o greutate de 24 de tone. Cam trăgea ceva la cântar, calendar cu greutate aveau aztecii, nimic de zis.

1903: A avut loc în Kitty Hawk, în statul american Carolina de Nord, primul zbor cu un aparat mai greu decât aerul. Hai să zicem un soi de avion, realizat după planurile fraților Orville și Wilbur Wright. Durata zborului a fost de 12 secunde, timp în care păsăroiul a parcurs 37 de metri la o înălțime de circa 10 metri. N-a fost rău pentru început 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: Ollin Tonatiuh – Anagoria / Wikipedia

Citește și: Titanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.