• 1872: S-a născut Traian Vuia, cel care avea să devină un pionier al aviației mondiale. A inventat o mașinărie de zburat căreia i-a spus aeroplan-automobil și pe care a botezat-o Vuia I (foto). Unii i-au spus invenției ”Liliacul”, fiindcă, ce-i drept, aducea nițel a liliac.  Pe 18 martie 1906, la Montesson, lângă Paris, aparatul Vuia I a zburat pentru prima dată, pe o distanță de 12 metri, ridicându-se cam un metru de la pământ. Pentru vremurile acelea a fost un succes.
  • 1970: În cadrul programul sovietic Venera se lansează sonda Venera 7. La data de 15 decembrie va deveni prima sondă care va transmite cu succes date de pe suprafața altei planete, și anume Venus. Dacă americanii ajunseseră pe Lună voiau și rușii să dreagă busuiocul cu ceva.
  • 1977: Și dacă tot ziceam mai sus de ruși, spărgatorul de gheață sovietic „Arktica” a ajuns prima navă care a atins Polul Nord. Bine n-au făcut din el republică socialistă.
  • 1998: În tărăboiul Lewinsky, președintele SUA, Bill Clinton, admite în mărturia înregistrată că a avut o „relație necorespunzătoare” cu stagiara Monica de la Casa Albă. Cam scăpase omul caii-n miriște, n-a mai putut s-o dea cotită. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.