• 1836: Domnul Țării Românești, Alexandru Ghica, instituie drept monedă leul, echivalentul a 60 de parale. Oricine ce ar zice, un leu sună mai bine decât o para (mai ales una chioară).
  • 1975Papua Noua Guinee își câștigă independența față de Australia. Ce chef or fi făcut papuașii! Oare tot cu zeamă de varză se dregeau a doua zi?
  • 1987: S-a bătut în cuie, în piuneze, în ce s-o fi bătut, protocolul de la Montreal, un tratat internațional pentru protejarea stratului de ozon prin interzicerea fabricării unor substanțe dăunătoare acestuia. Haida-de, taman în stratul de ozon i-a durut pe unii de interdicții.
  • 1927: A văzut lumina soarelui (ori a lunii, că nu știm la ce oră s-a născut) Peter Michael Falk, actorul american devenit popular de-a lungul și de-a latul lumii grație rolului de detectiv din serialul ”Columbo”. Mai bine de 20 de ani l-a jucat Falk pe Columbo, a intrat în pielea nu doar a personajului, ci poate și a parpalacului pe care îl purta detectivul. În 1973 a fost recompensat cu Golden Globe pentru ”cea mai bună prestație actoricească”. S-a stins în 2011, dar e limpede că va rămâne în memoria celor care l-au văzut pe micile ecrane ani în șir. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.