• 37: Caligula devine împărat roman după moartea unchiului său Tiberius. Proastă afacere fu pentru Roma. ”Proastă” e elegant spus.
  • 1521: Navigatorul portughez Fernando Magellan a ajuns, în fine, pentru prima dată în Filipine. În acele vremuri nu era chiar goana după aur, ci mai degrabă goana după mirodenii. Dacă ar ști gospodinele de acum ce sacrificii au făcut corăbierii de odinioară spre a le aduce condimentele care în zilele noastre se împrăștie cu un soi de naturalețe casnică prin mâncăruri, poate că ar fi cumva mai mieroase gândindu-se la ei.
  • 1821: Tudor Vladimirescu a lansat „Proclamația către bucureșteni”, prin care îi chema pe aceștia la lupta contra otomanilor. I-a cam chemat degeaba, o fi fost weekend, că n-au venit mulți.
  • 1926: Fizicianul american Robert Goddard Hutchings a lansat prima rachetă cu combustibil lichid, în Auburn, Massachusetts. Aceasta s-a ridicat la o înălțime de 12 metri și a zburat pe o distanță de 56 de metri. Cam obosită rachetă. O fi fost și supraponderală dacă s-a zburătăcit doar pe la 12 metri distanță de sol. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.