1462: Mereu supăratul pe turci Vlad Țepeș a condus un atac surpriză, pe timp de noapte, asupra unei tabere otomane, provocând mari pierderi inamicului și o mare debandadă, după care s-a retras la nord de Târgoviște. N-o fi avut somn Țepeș și ce și-o fi zis: ”Ia hai, dom’le, să dăm o tură pe la corturile turcilor”.

1903: La Detroit se înființează Ford Motor Company. De către Henry Ford, firește, că doar nu de Karl Benz 🙂

2004: O echipă de cercetători de la Universitatea din Innsbruck a publicat, în revista de știință „Nature”, un articol în care anunța realizarea primei „teleportări”. Experimentul nu presupunea deplasarea dintr-un spațiu în altul, ci transferarea proprietăților fizice ale unui foton unui alt foton, instantaneu, fără a exista nicio cale de comunicare între cele două particule de lumină. Ce ți-e și cu fotonii ăștia…

1890: Venea pe lume Arthur Stanley Jefferson, care avea să ajungă cunoscut ca Stan Laurel. Un actor de comedie uimitor, care a făcut cuplu cu un alt actor mustind de talent, Oliver Hardy, în filmele cu Stan și Bran. Dacă n-ar fi existat râsul sigur l-ar fi inventat Laurel.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Lisa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.