• 1607: S-a cam dat la fluierele picioarelor în tot soiul de lupte pentru domnia Moldovei, între fiii lui Ieremia Movilă și ai lui Simion Movilă. Până la urmă, în lupta de la Ștefănești, nervosul de Constantin Movilă l-a învins pe vărul său Mihailaș, punând mâna – de fapt profundorul, scuzați exprimarea fără arabescuri – pe tronul Moldovei. Zice-se că sângele apă nu se face, dar asta nu înseamnă că nu se poate lăsa cu chelfăneală între verișori.
  • 1707: Fuji, cel mai înalt munte vulcanic din Japonia, își începe ultima sa erupție. O erupție care a durat până la 1 ianuarie 1708. Ambițioasă erupție, totuși, fiindcă a cam ținut o vreme.
  • 1970: A fost odată… A fost premiera filmului ”Love Story”, în regia lui Arthur Hiller. Un film cu Ali Mac Graw și Ryan O´Neal, care a avut un succes uimitor. A avut și de ce, fiindcă tare bine a fost croit.
  • 1770: A venit pe lume Ludwig van Beethoven, cel care avea să fie fie considerat, în timpul vieții lui, dar și în timpul vieții altora, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. I s-a spus ”Titanul de la Bonn”. Și nu degeaba. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Pe aripile unui film de neuitat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.