• 1920: Vine pe lume Mario Gianluigi Puzo, scriitor și deopotrivă scenarist, câștigător a două premii Oscar. Creația sa de căpătâi e „Nașul” (1969), roman care l-a consacrat și care a fost ecranizat. O producție cinematografică de excepție.
  • 1921: S-a născut, la București, Angelica Rozeanu. A fost una dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis de masă din lume. Între anii 1950 – 1956 a fost de șapte ori campioană mondială – de șase ori la individual și o dată la dublu. A strâns, de-a lungul carierei sale sportive, 17 titluri mondiale (pe lângă cele amintite mai sus au mai fost la dublu, dublu mixt și cu echipa României). A fost inclusă, de altfel, și în Cartea Recordurilor.
  • 1922: La Alba Iulia, are loc încoronarea Regelui Ferdinand I al României și a Reginei Maria. Un moment istoric de o încărcătură emoțională aparte.
  • 2003: Începe prima misiune chineză în spațiu, Shenzhou 5. Adică o capsulă – una spațială, de bună seamă – care avea la bord un astronaut, pe numele dumisale Yang Liwei. Nu i-o fi fost urât să călătorească singur, fără țipenie de om prin zonă? (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI:

Primul care a luat-o înaintea sunetului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.