• 1813: Gheorghe Asachi a deschis la Academia Domnească din Iași un curs în limba română de inginerie și hotărnicie, pe care l-a ținut vreme de cinci ani. Cu ingineria pricepem cam ce și cum, dar cu hotărnicia e nițel mai greu. Deh, specializări din vremuri de demult. Oricum, e bine că a făcut Asachi ce a făcut, cu tot cu hotărnicie.
  • 1928: În SUA a fost pus în funcțiune primul laborator de defectoscopie de cale ferată. La noi oricâte laboratoare de cale ferată s-ar pune în funcțiune tot ne-ar întârzia trenurile. Când e rece fiindcă se contractă șinele de capul lor, iar când e cald fiindcă se dilată fiindcă așa vrea terasamentul lor. Șine zăpăcite, ce să mai zici…
  • 1956: Are loc premiera primului film al lui Elvis Presley, ”Love me tender”, la cinematograful Paramount în New York. A avut parte de un succes uriaș. Nu e de mirare la cât era de iubit Elvis.
  • 1971: Intel Corporation a lansat primul microprocesor integrat din lume, denumit Intel 4004, care putea executa până la 60.000 de instrucțiuni pe secundă. Și când te gândești că sunt oameni care de lene nu execută nici măcar o instrucțiune în 60.000 de secunde 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Femeia care l-a verificat pe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.