1502: În timpul ultimei sale expediții, Cristofor Columb descoperă insula Martinica. I-o fi stat în drum, ce era să facă, să n-o descopere? Merita și insula cu pricina puțină atenție, totuși.

1839: Inventatorul american Charles Goodyear a descoperit vulcanizarea, un procedeu prin care cauciucul își păstrează elasticitatea și la temperaturi joase. Omul a descoperit întâmplător că dacă tratezi cauciucul cu sulf, precum și termic acesta devine chiar de treabă și nu-l mai lovește rigiditatea când are de-a face cu temperaturi mici. O găselniță cu care Goodyear a ajuns vestit, asta după ce, ironia soartei, încercase să-și deschidă o afacere, însă a dat cu ea de gard.

1848: S-a adoptat, prin decret, de către guvernul revoluționar de la București, drapelul național tricolor. Avea culorile albastru, galben și roșu și avea înscrisă deviza „Dreptate, Frăție”. Emoționant moment.

1970: Nicolae Ceaușescu purcede la o vizită oficială în Franța, la invitația președintelui Georges Pompidou. La sfârșitul interviului acordat televiziunii ORTF, nea Nicu li s-a lăudat jurnaliștilor că a instituit un regim al echității sociale în toate domeniile, România fiind superioară chiar Franței. Așa, și marmota?… (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.