1479: A văzut lumina zilei Lisa Maria Gheraldini, cea care avea să devină  Lisa del Giocondo după măritișul cu Francesco del Giocondo, un negustor de textile. După părerea celor mai mulți dintre istorici ea este femeia înfățișată în tabloul Mona Lisa, al lui Leonardo da Vinci. Un tablou comandat de soț, cum pesemne se făcea în acele vremuri în semn de drag de consoartă. Habar n-avea doamna Lisa ce vestită avea să ajungă.

1839: Inventatorul american Charles Goodyear a făcut el ce-a făcut și a descoperit vulcanizarea, un procedeu prin care cauciucul devine insensibil la variațiile de temperatură și are proprietăți mecanice și de rezistență chimică superioare. Om de treabă Goodyear că a făcut o astfel de descoperire.

1875: S-a înființat, la București, Societatea Română Regală de Geografie. Avea scopul de a reuni cercetătorii și specialiștii din domeniul geografiei, după modelul societăților științifice occidentale. La urma urmei un model de ispravă e oricând de adoptat.

1970: Începe vizita oficială de două zile a lui Nicolae Ceaușescu în Franța, la invitația președintelui Georges Pompidou. La sfârșitul interviului acordat televiziunii de stat, ORTF, Ceaușescu s-a lăudat că a instaurat un regim al echității sociale în toate domeniile, România fiind superioară chiar Franței. Mulți fluturi mai zburau prin capul lui nea Nicu. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Gianna și ”Notti magiche”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.