• 1759: Se deschide pentru public The British Museum (care a fost fondat în 1753). Este unul dintre cele mai vechi și mai importante muzee din lume. Printre exponatele lui se regăsesc de la mumii egiptene până la comori romane. Își are originile în testamentul unui medic și naturalist, sir Hans Sloane, care i-a lăsat moștenire colecția de mai bine de 71.000 de obiecte adunate regelui George al II-lea. Suveranul a acceptat donația, iar în 7 iunie 1753 printr-un act al Parlamentului se stabilea înființarea British Museum. Frumoasă poveste.
  • 1943: Este inaugurat Pentagonul, sediul central al Departamentului Apărării SUA, care devenea cea mai mare clădire de birouri din lume, construită pe o suprafață de 14 ha. Un cogeamite loc de muncă pentru o armată de oameni, la propriu și la figurat.
  • 1962: Papirusul Derveni, cel mai vechi manuscris din Europa, datând din 340 î.Hr., este găsit în nordul Greciei. Conține idei filosofice, însă nu se știe cine e autorul scrierii. Asta e, nu le poți avea pe toate.
  • 2001: Se naște pe internet enciclopedia Wikipedia. Meșterii iscusiți care au croit-o sunt un informatician, Jimmy Wales, și un filosof, Larry Sanger. Și iac-așa s-au ”pupat” două idei care au făcut un întreg de apreciat. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Povestea telefonului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.