• E Ziua mondială a artei. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului și umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor. Este autorul celebrei cugetări: ”În viață frumusețea dispare. În artă nu”. Multă dreptate a avut.
  • 1755: Poetul, jurnalistul și lexicograful britanic Samuel Johnson a publicat, la Londra, „Dicționarul limbii engleze”, după nouă ani de muncă. Este considerat unul dintre cele mai influente dicționare din istoria limbii engleze. A avut de trudit Johnson nouă ani, însă n-a făcut-o degeaba.
  • 1779: Astronomul francez Charles Messier descoperă o galaxie spirală în constelația Fecioara, pe care o listează cu numărul 58 în catalogul său. Galaxia este situată la aproximativ 68 de milioane de ani-lumină distanță de Pământ. Departe mai locuiește și galaxia asta.
  • 1918: Bojdeuca din Iași a lui Ion Creangă a fost declarată muzeu, devenind prima casă memorială din România. Și-a meritat pe deplin statutul. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Extratereștrii de la Nürnberg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.