• 1472: Ștefan cel Mare s-a căsătorit cu Maria din Mangop, o nobilă bizantină. A fost a doua soție a domnitorului (după Evdochia și înaintea Mariei Voichița). O fi invitat și turci la nuntă? 🙂
  • 1895: A avut loc inaugurarea podului peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă, proiectat de inginerul Anghel Saligny. La acea vreme a fost cel mai lung pod (4.088 de metri) din Europa continentală și al treilea pod din lume. O construcție de excepție, jos pălăria!
  • 1922: Jean-Francois Champollion, om de știință de felul lui, a izbutit să deslușească o inscripție egipteană de pe vremea domniei lui Ramses al II-lea. De altfel a și rămas în istorie drept cel care a descifrat scrierea hieroglifică. Și n-a fost defel o muncă simplă, ca și cum ai trânti o omletă în tigaie.
  • 1928: A fost inaugurată Crucea Eroilor de pe vârful Caraiman, din Bucegi. Un monument închinat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. Construcția are 39,3 metri și a fost desemnată de Guiness World Records drept cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: El Escorial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.