1582: Din cauza introducerii calendarului gregorian, această zi din acest an nu există în Italia, Polonia, Portugalia și Spania. Asta e, te pui cu calendarul?!

1947: Pilotul american Chuck Yeager zboară cu avionul Bell X-1, un proiect experimental, devenind primul om care a zburat cu viteză mai mare decât a sunetului. A atins aproape 1600 km/h. Să te ia cu amețeală, nu alta.

1465: Prima mențiune documentară a Bucureștiului, ca reședință domnească a lui Radu cel Frumos, domnitor al Țării Românești. Trebuia odată și-odată atestat și Bucureștiul, nu?

1927: Venea pe lume Roger Moore, cel mai cunoscut interpret al personajului James Bond, agentul 007 creat de Ian Fleming. Moore a preluat rolul de la Sean Connery în 1972 și a fost Bond preț de șapte filme din seria agentului 007, până în 1985. A stat ceva timp în pielea agentului secret. A avut mare priză la public și cu personajul Simon Templer, din serialul ”Sfântul”. Una peste alta a fost un actor cu șarm. A plecat dintre noi la vârsta de 90 de ani. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Doamna de fier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.