1832: Avea să fie pus în circulație primul vagon de tramvai din Statele Unite, la New York. Pasageri erau funcționari publicicare făceau drumul dintre Prince street și strada nr. 14. Era ceva special pe vremea aceea să te dai cu tramvaiul 🙂

1889: O ziaristă americană, Nellie Bly (foto stânga), a făcut un experiment. A vrut să vadă dacă se poate da o tură în jurul Pământului în 80 de zile. Asta spre a se convinge că Jules Verne n-a umblat cu fofârlica atunci când a scris romanul ”Ocolul Pământului în 80 de zile”. Ei bine, miss Nellie s-a apucat gospodărește de călătorit în jurul planetei și s-a convins că se poate, iar Verne n-a scris aiurea. Oricum, bine că n-a vrut să probeze și altele dintre scrierile lui Jules Verne. De pildă să se apuce să scotocească mările după submarinul Nautilus.

1910: Aviatorul american Eugene Ely a izbutit prima decolare de pe un vas. Poate vor mai fi fost și alte astfel de tentative, dar aceasta nu s-a sfârșit în apă, Ely ajungând cu avionul pe plajă. A decolat de pe un crucișător, USS Birmingham (foto mare), pe care s-a încropit un soi de platformă care să țină loc de pistă. Două luni mai târziu, Ely a încercat și o aterizare pe un vapor. Și i-a ieșit, pe un alt crucișător, USS Pensylvania, ancorat în Golful San Francisco. Curajos Eugene, fiindcă văzând ce avion avea îți vine greu să crezi că a reușit să nu facă baie cu el.

1963: Pe lângă coasta sudică a Islandei a apărut o insulă nou-nouță. Una rezultată în urma unei erupții vulcanice la 130 de metri sub nivelul mării. Erupția a durat vreo patru ani, vreme în care insula Surtsey, cum a fost botezată, s-a îngrășat până la 2,7 kilometri pătrați. Oricum, interesant să te trezești peste noapte cu o insulă.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Elicopterul lui Cornu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.