1643: Regele Ludovic al XIII-lea este succedat de fiul său în vârstă de patru ani, Ludovic al XIV-lea. Cam iute a luat-o cu domnia ”Regele Soare”, după cum i s-a zis. Să ajungi rege țânc fiind nu-i de ici, de colo.

1900: Se deschid Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Pentru prima oară au participat și femei. În sfârșit le-a venit mintea la cap bărbaților.

1955: A fost semnat așa-numitul „Tratat de prietenie, colaborare și asistență mutuală”, adicătelea Tratatul de la Varșovia. Un pact semnat între Albania (care s-a plictisit și s-a retras în 1968), Bulgaria, Cehoslovacia, Republica Democrată Germană, Polonia, România, Ungaria și Uniunea Sovietică. A intrat în vigoare la 5 iunie 1955. Voiau și sovieticii NATO-ul lor. Celelalte țări din lagărul comunist oricum erau de decor.

1981: Dumitru Prunariu (foto, în dreapta, alături de cosmonautul Leonid Popov) devine primul român care zboară în spațiul cosmic. A făcut-o cu nava Soiuz 40. Excursia printre stele a durat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Ăsta da sejur. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Oana, Dana și ”Liceenii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.