• 1700: A fost semnat Tratatul de pace de la Constantinopol, între ruși și otomani. Tratat prin care Marea Azov a fost atribuită Rusiei. Ciupeau, taică, rușii ce puteau, de unde puteau, ce nimereau. Uite că luau chiar și de la otomani, oricât păreau ei de mare putere. Nesătui, deh.
  • În România se sărbătorește Ziua transmisioniștilor militari. La mulți ani fericiți!
  • 2015: Sonda spațială New Horizons, lansată de NASA în 2006, a trecut cel mai aproape de planeta pitică Pluto. Cel mai aproapele ăsta însemnând o distanță de 12.430 de kilometri. Nu te pui cu dimensiunile prin univers, că-s nițeluș mai altfel decât cele din lumea noastră. Oricum, bine că s-a apropiat sonda de Pluto, că poate se plictisea planeta de singurătate cosmică și tânjea după o vizită. Apropierea sondei de Pluto a fost considerată principalul eveniment spațial al anului 2015.
  • 2015: Oamenii de știință de la Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva au anunțat descoperirea unei noi particule subatomice, una numită pentaquark. Interesant e că existența acestui tip de particulă a fost prezisă încă din 1964 de fizicienii Murray Gell Mann și George Zweig. Una peste alta e bine că a fost descoperită particula cu pricina, fie și la 51 de ani de când se bănuia că există. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: A fost odată primul Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.