• 1547: Ivan al IV-lea, căruia avea să i se spună Ivan cel Groaznic, se face țar. Unii boieri s-au făcut mici. Atât de mici că nu-i mai vedeai nici cu lupa. Erau dintre cei care uneltiseră contra lui Ivan. Care le-a întors ”serviciul” cu vârf și-ndesat.
  • 1814: Tratatul de la Kiel, prin care Frederic al VI-lea al Danemarcei îi cedează Regatul Norvegiei lui Carol al XIII-lea al Suediei în schimbul Pomeraniei (o regiune de la Marea Baltică). Făceau și ăștia trocuri cu țări de parcă făceau schimb de timbre, zău așa.
  • 1876: Ziua brevetării telefonului. Una năbădăioasă de felul ei. Alexander Graham Bell și Elisha Gray au depus cererile aferente de brevet pentru telefon la Biroul pentru brevete din New York. Primul a făcut-o la ora 12.00, iar cel de-al doilea la ora 14.00. Așa încât chivernisitorii de invenții i-au dat, conform ceasului, câștig de cauză lui Bell (foto), care a primit laurii și patentul telefonului. E clar că nu l-a sunat Gray să-l felicite, mai ales că s-au și ciorovăit prin procese.
  • 1973: Concertul din Hawaii al lui Elvis Presley este transmis în direct prin satelit și avea să stabilească recordul de cel mai urmărit astfel de eveniment al unui artist din istoria televiziunii americane. Se vor mai fi schimbat treburile de atunci, de bună seamă, numai că tot rămâne de pus în ramă o asemenea realizare. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Un single cu un milion de vânzări în trei săptămâni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.