• 1778: Steagul Statelor Unite este recunoscut oficial de o navă străină pentru prima dată, atunci când amiralul francez Toussaint-Guillaume Picquet de la Motte salută USS Ranger. Frumos că a salutat, așa se cuvine, să fim politicoși, indiferent c-o fi pe uscat ori pe mare.
  • 1876Alexander Graham Bell a aplicat pentru un brevet privind inventarea telefonului cu doar două ceasuri înainte ca un alt inventator, Elisha Gray, să facă același lucru. După o vreme însă s-a descoperit că aparatul descris de Gray ar fi funcționat corect, în timp ce acela patentat de Bell nu ar fi funcționat în varianta inițială. Oricum, frustrant pentru Gray. Adică nu numai că ți-o ia unul înainte cu două ore, dar nici nu-i merge jucăria. Necunoscute căile invențiilor, dar mai ales ale inventatorilor.
  • 1888: A avut loc inaugurarea Ateneului Român. Edificiul a fost ridicat între anii 1886 și 1888, după planurile unui arhitect francez, Albert Galleron. O parte din fondurile necesare au fost adunate pe bază de subscripție publică. Adică dai un ban, ai Ateneu.
  • 1946: A început să funcționeze primul calculator electronic ENIAC, conceput în 1943, la Universitatea din Pennsylvania. Era mare cât peretele unei camere, dar așa e cu începuturile. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.