• 1503: Se naște Michel de Nostredame, adică Nostradamus, astrolog, matematician și medic francez (și câte altele n-o mai fi fost, că multe mai știa). ”Celebritatea i se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor al tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume. Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene; multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit” – e descris nănașul Nostradamus în Wikipedia. Multora le-a pus nervii pe bigudiuri, de-a lungul vremii, cu profețiile sale. Și continuă, nu se lasă nici după cinci secole 🙂
  • 1911: Exploratorul norvegian Roald Amundsen își trece numele în istorie ca fiind primul cetățean al planetei care ajunge la Polul Sud. Firește, nu a fost singur, dar își merită laurii, fiindcă el a organizat expediția și a fost atât de ambițios încât să și reușească.
  • 1918Friedrich Karl von Hessen, un prinț german ales de parlamentul din Finlanda pentru a deveni regele Väinö I, renunță, până la urmă, la tronul finlandez. E de înțeles: cum să te faci rege acolo unde domnește Moș Crăciun?!
  • 1972Programul Apollo: Eugene Cernan este ultimul om care a pășit pe Lună, după ce el și Harrison Schmitt și-au încheiat misiunea cu ”Apollo 17”. Să vedem cum va fi cu ofertele turistice, că sigur vor mai merge și alții de-acum încolo, chit că e cam lung drumul, fie vorba-ntre noi; până ajungi pe Lună ți se termină vacanța. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.