• 1910: La Ussy-les-Moulineaux, la o aruncătură bună de băț de Paris, are loc primul zbor experimental din lume al unui avion cu reacție, aparat inventat și pilotat de Henri Coandă. Un savant de excepție. Plus și curajos, fiindcă oricât ai fi de convins că ai inventat un avion bun, parcă a-l proba nu e totuna cu a gusta o gălușcă făcută după rețetă proprie.
  • 1911: Exploratorul norvegian Roald Amundsen a devenit primul om care a ajuns la Polul Sud. Ce și-or fi zis pinguinii adunați la o ședință de urgență: ”Băi, ăsta a venit să ne mănânce peștii”.
  • 1918: Pentru prima oară femeile din Marea Britanie au avut drept de vot la alegerile generale. N-ar fi de mirare ca înainte de vot bărbații care candidau să fi devenit brusc mai atenți cu consoartele, să le ducă flori, să nu mai vină în patru labe acasă de la pub.
  • 1503: S-a născut, Saint-Rémy, în Franța, Michel de Nostredame. Mai pe scurt jupânul Nostradamus, acel care avea să ajungă faimos astrolog, plus medic, cabalist și farmacist. A pus lumea pe jar cu ale lui profeții în catrene, pe care unii le mai studiază și acum și tot își prind urechile și circumvoluțiunile în ele. Probabil că s-ar cam distra Nostradamus dacă ar vedea cum scotocesc unii prin catrenele lui. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: ”Bătrânul” și marea. Marea provocare a Oscarului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.