• 1467: Bătălia de la Baia, în care Ștefan cel Mare a chelfănit oastea regelui Matei Corvin, care invadase Moldova, de i-au cam mers fulgii. Pesemne nu aflase regele că vodă Ștefan e aprig la mânie. S-a convins până la urmă.
  • 1910: Are loc, la Ussy les Moulineaux, lângă Paris, primul zbor experimental din lume al unui avion cu reacție. Un aparat inventat și pilotat de Henri Coandă. Unul dintre ele, fiindcă inginerul român n-a obosit defel proiectând avioane (în imagine unul conceput de el în perioada 1911-1914, când a fost director tehnic la Uzinele de aviație din Bristol, Anglia). Uimitor inventator a fost Coandă. Și nu s-a rezumat doar la cele ce țineau de aviație.
  • 1911: Norvegianul Roald Amundsen devine primul explorator care ajunge la Polul Sud. E limpede că a fost ambițios, fiindcă un drum până la Polul Sud nu e ca și cum te-ai duce să-ți cumperi covrigi de la prăvălia de la colțul străzii.
  • 1918: Friedrich Karl von Hessen, un prinț german ales de parlamentul din Finlanda pentru a deveni regele Väinö I, renunță la tron. A domnit două luni și cinci zile. Repede i s-a acrit de domnit. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Dor de Nichita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.