1893: Franța devine prima țară care introduce numere de înmatriculare auto. La câte mașini erau pe atunci n-o fi fost un mare efort.

1914: Mina de diamante The Big Hole de la Kimberley, Africa de Sud, se închide. În 43 de ani acolo s-au excavat 22,5 de milioane de tone de pământ și s-au obținut 2722 kg de diamante. S-au terminat diamantele, doar nu era nici mina aceea chiar sac fără fund. Oricum, să obții 2,7 tone de diamante nu e de ici, de colo.

1988: S-a stins Enzo Ferrari (foto, în mijloc, în 1953, la circuitul de la Monza), creatorul mărcii de automobile care îi poartă numele. Fondată în 1929 ca Scuderia Ferrari, compania a sponsorizat piloți și a produs mașini de curse înainte de a produce automobile adecvate pentru a fi conduse pe drumurile publice. Mașinile Ferrari sunt, în general, văzute ca un simbol al vitezei, al luxului, al bogăției. Căluțul cabrat, simbolul Ferrari, a fost, la origine, simbolul unei familii nobiliare din Italia, Baracca. Francesco Baracca, fiul conților Baracca, a luptat în primul război mondial alături de Alfredo Ferrari, fratele mai mare a lui Enzo, ambii fiind piloți de vânătoare, căluțul fiind simbolul escadrilei. După război, conții Baracca i-au permis lui Enzo Ferrari să folosească simbolul în memoria fiului lor dispărut în luptă. Acestuia i-au fost adăugate fundalul galben, culoarea orașului Modena, steagul Italiei în partea de sus, precum și literele S și F, inițialele Scuderiei Ferrari.

2015: Ambasada SUA la Havana, Cuba, se redeschide după 54 de ani de pauză în relațiile diplomatice bilaterale. Aia da pauză lungă, monșer! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Sir Alfred

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.