• 410: Regele vizigot Alaric și oștirile dumisale au ocupat Roma, care va fi jefuită vreme de trei zile (probabil și nopți, numai dacă nu se pileau vizigoții și lăsau jaful pe a doua zi). Oricum, hrăpăreț și alde Alaric ăsta. Jefuiești, taică, dar te mai și plictisești.
  • 1893Franța devine prima țară care introduce numere de înmatriculare auto. La câte mașini erau pe vremea aceea nu era nevoie de tare multe numere. Dar, cum se zice, ideea contează.
  • 1914: Mina de diamante The Big Hole (sună oarecum neprotocolar în traducere, de-asta nici nu zicem) de la Kimberley, Africa de Sud, se închide. Din 1871, acolo s-au excavat 22,5 milioane de tone de pământ și s-au obținut 2722 kg de diamante. Totuși, nu-i rău să te alegi cu 2,7 tone de diamante, îți vine să sapi și cu hârlețul.
  • 1966S-a născut Halle Berry, model și actriță americană. A fost prima femeie de origine afro-americană care a câștigat premiul Oscar pentru un rol principal, din filmul ”Monster’s Ball”. N-ai ce să te miri, e și frumușică, și talentată. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.