• 425 Flavius Placidius Valentinianus este proclamat împărat la vârsta de șase ani. A ajuns șef al Imperiului Roman de Apus sub numele de Valentinian al III-lea. Firește că a avut parte e o regență, asigurată de mama sa, că doar nu era să se ocupe de treburile imperiului la șase ani, pe vremea aceea juca tupu.
  • 1940: A venit pe lume Edson Arantes do Nascimento, cel care avea să ajungă marele Pele. Mulți îl consideră cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Printre tot soiul de distincții primite de-a lungul timpului a fost inclus de revista ”Time” în lista celor mai influenți o sută de oameni din secolul XX. N-a ajuns degeaba pe lista cu pricina, chiar vorbim de o personalitate a fotbalului. Cu cele 1281 de goluri marcate în toată cariera a ajuns și în ”Cartea Recordurilor”.
  • 1958: Scriitorului rus Boris Pasternak i s-a decernat premiul Nobel pentru literatură pentru romanul ”Doctor Jivago”. Cartea a ajuns best seller în Occident. În URSS însă n-a fost publicată. Te pui cu cenzura?
  • 2006Cineva a avut o idee isteață: s-a dat deoparte obligativitatea de a face armata în România. Așa mai vii de acasă dacă s-a pus arcanu-n cui. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: O poveste numită Led Zeppelin | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.