54: Împăratul roman Claudius se prăpădește din cauză de nevastă. Nu s-a prăpădit de dorul ei, ci din pricină că dumneaei, soția, Agripina, l-a cam otrăvit. Așa consoartă să tot n-ai. Unde mai pui că a urmat la tron fiul cucoanei, pe nume Nero. Exact ăla, cel despre care știți că n-avea toate doagele pe butoiul cu înțelepciune. Zurbagie și istoria asta, ce să zici…

1773: Un astronom francez, Charles Messier, descoperă o așa-numită ”galaxie spirală”, cunoscută acum ca Galaxia volburei (foto stânga). De fapt e vorba de o pereche de galaxii (una mică, iar cealaltă mare de se sparie gândul și spirala; așa că de-asta cea mică a fost luată cumva ca un apendice și cea mare s-a ales cu numele și renumele). Galaxia volburei e cam la vreo 27 de milioane și ceva de ani-lumină distanță de Pământ. Cam mult timp ne ia să ajungem în vizită pe-acolo, dacă ne așteaptă cu o cafea se răcește.

1860: S-a realizat prima fotografie din aer. Nu de vreun guguștiuc cu aparat foto la gât, ci de om. A fost făcută dintr-un balon, de la 366 de metri înălțime, deasupra orașului Boston. N-aveam noi sateliți pe vremea aceea, dar măcar idei erau.

1925: A venit pe lume Margaret Thatcher. A fost prima femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii, dar și din cea a Europei. A fost supranumită ”Doamna de fier”. Și nu degeaba. Era aiurea să crezi că poți face altfel decât îți spunea. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI:

Pantoful lui Hrușciov

Primul salt cu parașuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.