• 1160: Ludovic al VII-lea al Franței – rege de felul dumisale, că doar nu țapinar – se însoară pentru a treia oară. Cu Adela de Champagne. Poate că  lui Ludovic al VII-lea îi va fi adus Nevasta a III-a, pe lângă nurii personali, și o zestre bogată în șampanie, că nu degeaba avea ea rădăcini în Champagne.
  • 1907: Inginerul francez Paul Cornu (care se trăgea dintr-o familie cu origini românești) reușește primul zbor din lume cu un elicopter. E drept, arăta ca un strămoș al elicopterului, însă pentru acele vremuri era un aparat de excepție. Cântărea vreo 260 de kilograme și s-a menținut în aer 20 de secunde, la 30 de centimetri deasupra solului, după care a fost învins de accelerația gravitațională și s-a așternut pe pământ. Una peste alta, Cornu a fost un pionier al aviației, un inginer remarcabil.
  • 1954: Prima Cupă Mondială la rugby a fost câștigată de Anglia, care a învins Franța în finala disputată la Paris. Gentlemeni până la un punct englezii. Până la punctul de a nu le lua alții trofeul dintr-un sport pe care l-au inventat. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: La banchet cu nenea Iancu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.