1456: A fost menționat pentru prima dată în documentele din Moldova slugerul, un dregător care se îngrijea de aprovizionarea cu de-ale gurii a curții domnești. Delicată funcție, fiindcă dacă nu îi plăceau lui vodă alimentele cu care se umpleau cămările domnești slugerul avea șanse mari să o sfeclească.

1965: În finala Cupei Campionilor Europeni la volei masculin, desfășurată la Bruxelles, Rapid București cucerește pentru a treia oară trofeul, Cupa de cristal. Frumoase vremuri.

1732: A venit pe lume Martha Dandridge, cea care avea să devină prima primă doamnă a Statelor Unite. Firește, asta după ce s-a măritat cu primul președinte, George Washington, că doar nu se putea altfel 🙂

1897: S-a născut atletul finlandez Paavo Johannes Nurmi, un sportv specializat înalergare pe distanțe medii și mari. Poreclit „Finlandezul zburător”, a fost considerat, între anii 1920 și 1930, unul dintre cei mai buni atleți din lume. În trei participări la Jocurile Olimpice a câștigat 9 medalii de aur și 3 de argint. La Paris, în 1924, a devenit primul sportiv care a cucerit cinci titluri olimpice. De-a lungul carierei a doborât 22 de recorduri mondiale de la 1.500 m până la 20.000 m. Era omul nesătul într-ale peformațelor, ce să-i faci. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Dragobete de Brazilia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.