1878: Tratatul de la Berlin: puterile europene redesenează harta Balcanilor. Serbia, Muntenegru și România devin complet independente de Imperiul Otoman. Mult ne-a luat să lămurim treaba cu otomanii, să nu mai vină neinvitați pe la noi ca să facă rost de pradă și să ceară tribut. Nu de alta, dar însemna lipsă de maniere să tot faci așa, orișicât.

1908: Femeile concurează pentru prima oară la Jocurile Olimpice. Era cazul să se sfârșească odată cu monopolul bărbaților, că nu era fair play.

1930: Începe primul Campionat Mondial de fotbal. Unul organizat în Uruguay, la Montevideo. La competiție au participat doar patru echipe europene: România, Belgia, Franța și Iugoslavia. E de înțeles că nu s-au înghesuit multe selecționate de pe bătrânul continent, fiindcă până ajungeai cu vaporul în America de Sud aveai vreme să scrii un întreg tratat de navigație. Oricum, de apreciat că România a participat la primul Mondial.

2019: Simona Halep o învinge pe Serena Williams în finala de la Wimbledon, cucerind al doilea titlu de Grand Slam. Simona este prima jucătoare din România care a câștigat turneul de la Wimbledon. O performanță tare frumoasă. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Parfum de vremuri cu Rolling…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.