• 1602: E publicată piesa lui William Shakespeare „Nevestele vesele din Windsor”. Desigur că trebuia și ea publicată, fiindcă doar nu degeaba a scris-o marele Will. Apropo de porecle, lui Shakespeare i se mai zicea „Poetul din Avon”, dar și „Lebăda de pe Avon”. Poetul ca poetul, de bună seamă că mergea să-i spui așa, dar să-i zici chiar lebădă parcă totuși… Cine o mai fi văzut lebădă cu mustață?
  • 1918: Guvernul Rusiei Sovietice întrerupe relațiile diplomatice cu România. În legătură cu tezaurul nostru, sovietul comisarilor poporului zise, potrivit Wikipedia: „Tezaurul României, aflat în păstrare la Moscova, se declară intangibil pentru oligarhia română. Puterea sovietică își asumă răspunderea de a păstra acest tezaur pe care îl va preda în mâinile poporului român”. Aha, și marmota?
  • 1964: Capitol Records a lansat primul single al trupei Beatles în SUA, „I wanna hold your hand”. S-au vândut un milion de discuri în primele trei săptămâni de la lansare. Bine s-a orientat Capitol Records.
  • 2006: Se inaugurează Stația Law-Racoviță, prima stație românească permanentă de cercetare și explorare din Antarctica. E pe amplasamentul unei stații (Law) construite în 1986 de Australia și donată României. E tare confortabil să ai stația ta, mai ales în Antarctica. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: Wikipedia / Tsy1980

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.