• E Ziua Internațională a Radioului. Probabil cea mai frumoasă formă de presă care se putea inventa. Cei care au făcut sau fac muncă de radio știu de ce 🙂
  • 1853: Iscusitul medic francez Charles Gabriel Pravaz a inventat seringa. Seringa cum ar veni modernă, fiindcă ideea apăruse din vremuri vechi, de la Claudius Galenus din Pergam, considerat de mulți istorici ca fiind ultimul mare medic al antichității. Nu ne-or fi plăcând nouă înțepăturile, dar adevărul e că Pravaz a făcut o treabă de toată isprava. Chapeau, monsieur!
  • 1867: ”Dunărea Albastră”, creație a compozitorului Johann Strauss, a fost prezentată în premieră la Viena. O compoziție plină de farmec.
  • 1895: A fost brevetat așa-numitul ”cinematograf Lumiere”. Pe scurt era vorba despre un aparat atât de filmat, cât și de proiecție, realizat de frații Louis și Auguste Lumiere.  Prima proiecție publică a avut loc în același an, în 28 decembrie, la Paris. Culmea e că mai apoi frații Lumiere au zis că, totuși, cinematograful este o invenție fără viitor. Se mai înșală omul. Uneori tare de tot. Oricum, important e că au inventat ce au avut de inventat, că de restul industriei cinematografice s-au ocupat, mai apoi, alții, mai bine orientați. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.