1595: Bătălia de la Călugăreni. Una în care Mihai Viteazul a înfrânt oastea otomană condusă de marele vizir Sinan Pașa. I-a trebuit și lui Sinan să se pună cu Mihai. Putea mai bine să meargă la pescuit, la un meci, la o cofetărie, ceva, măcar evita ciufuleala de la Călugăreni.

1899A văzut lumina zilei Alfred Hitchcock. A regizat zeci de filme, trecând prin toate erele, să le zicem așa, ale cinematografiei. Este considerat unul dintre regizorii cu cea mai mare influență asupra posterității. Filmele lui au ajuns celebre pentru originalitate și mai cu seamă pentru suspans. La câtă imaginație avea putea să se sperie și pe el însuși. Una peste alta, un regizor remarcabil (în imagine, alături de Kim Novak, pe platourile de filmare de la ”Amețeala”, 1958).

1624: Regele Ludovic al XIII-lea al Franței îl numește ceea ce acum ar fi prim-ministru pe cardinalul Richelieu. A prins niște aripi musiu Richelieu odată cu numirea de nu-i mai ajungeai la nas nici cu macaraua.

1894: Chimistul William Ramsay și fizicianul John William Strutt au anunțat, la Oxford, descoperirea unui nou gaz: argonul. Păi dacă tot l-au descoperit era păcat să nu-l anunțe. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.