• 1878: La Londra, pe malul Tamisei, s-a amplasat obeliscul egiptean numit „Acul Cleopatrei”. Obeliscul a fost făcut cadou Angliei în 1819 de Mohamed Ali, vicerege al Egiptului, însă cu o condiție: aceea ca englezii să se ocupe de transportul lui. Mult o fi durat transportul dacă darul a fost ”plantat” după 59 de ani. Pesemne era circulația aglomerată în acele vremuri și pe mare, și pe uscat 🙂
  • 1920: La Anvers, la Jocurile Olimpice de vară, se folosește pentru prima dată steagul olimpic cu cinci inele. Se împlinesc, iată, 102 ani de atunci. Mulți ani înainte steagului cu cinci inele, să fluture la cât mai multe jocuri olimpice.
  • 1940: În peștera de la Lascaux, Franța, sunt descoperite picturi rupestre preistorice, peste 600. O adevărată galerie de artă preistorică. Vechimea picturilor e estimată cam la 18.000 de ani. O dovadă că omul primitiv avea și apucături sensibile, nu doar din cele de a-l altoi cu măciuca pe vecinul de grotă care îl enerva.
  • 1958: Americanul Jack Kilby prezintă primul circuit integrat din lume. A luat și premiul Nobel pentru fizică datorită invenției sale. Bună treabă a făcut, ce ne făceam fără circuite integrate? Rămâneam cu tehnica la coada vacii. Sau a boului. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Kaiserul fotbalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.