• 1492: Cristofor Columb a adăstat la țărmul Insulelor Bahamas, crezând că, de fapt, a dat norocul peste el și a ajuns în Asia de Est. I s-o fi mahmurit busola de la atâta fâțâială pe mare.
  • 1810: Are loc primul festival Oktoberfest. Cetățenii din München au fost poftiți să chefuiască spre a celebra căsătoria prințului Ludwig I al Bavariei cu prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. S-or fi băut o seamă de butoaie de bere.
  • 1823: Un chimist scoțian, Charles MacIntosh, care a inventat un soi de amestec de pânză cu cauciuc, a ieșit pe piață cu primele pelerine de ploaie. Cât o fi fost el de scoțian, la idei n-a fost zgârcit defel, de apreciat omul.
  • 1960: Gospodin Nikita Hrușciov (foto, în prim-plan, dezmierdând o vacă pierdută în anonimat) s-a enervat peste măsură și cică a lovit cu pantoful în masă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Asta ca să protesteze față de o spusă a unui diplomat filipinez legată de politica externă hrăpăreață a Uniunii Sovietice. Mare domn și Hrușciov, ce să mai zici, balșoi educație! (Tiberiu Sabo)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI:

Primul salt cu parașuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.