1492: Cristofor Columb a acostat în Insulele Bahamas, crezând că a ajuns în Asia de Est, când, de fapt, ajunsese în apropierea coastelor Americii. Deh, probleme cu azimutul. Că doar nimeni nu-i perfect, nu?

1810: Primul festival Oktoberfest: locuitorii Münchenului au fost poftiți să se bucure de celebrarea căsătoriei prințului Ludwig I al Bavariei cu prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. Ideea a pornit de la organizarea unei curse de cai, după care Oktoberfest avea să se țină în fiecare an, devenind una din cele mai mari serbări populare din lume. Așa fu să fie 🙂

1823: Scoțianul Charles MacIntosh a pus în vânzare primele pelerine de ploaie. Nu-i de mirare la ce vreme era prin Scoția.

1960: Cică Nikita Hrușciov, înfuriat, ar fi lovit cu pantoful în masă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, pentru a protesta la o afirmație a unui lider filipinez despre politica sovietică. Sunt mai multe variante de mărturii despre momentul cu pricina. Unii zic că Hrușciov ar fi lovit întâi cu pumnul în masă de i-a stat ceasul, iar apoi, enervându-se și mai și că i s-a oprit ceasul, a dat și cu pantoful. Alții zic că a dat în masă doar cu pumnii, nu cu pantoful. În fine, mai bine ar fi dat cu capul. Dar tare… (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia/ MihaKrucz

CITEȘTE ȘI: Omul cu parașuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.