• 1878: I.L. Caragiale a citit, la banchetul „Junimii”, prima sa creație dramatică: „O noapte furtunoasă”. A lăsat auditoriului o impresie grozavă. Cei prezenți și-au cam dat seama cu ce fel de scriitor au de-a face. Iar nenea Iancu (foto, alături de Alexandru Vlahuță) n-a dezamăgit vreodată în ce a scris.
  • 1884: La Timișoara s-a introdus iluminatul electric al străzilor. Astfel, așezarea de pe Bega a intrat în grupul select al primelor orașe din Europa (printre care Paris, Nurnberg și Berlin) care aveau iluminat public electric. Altă viață, ce să mai zici…
  • 1927: Leon Troțki a fost trimis la plimbare din Partidul Comunist, plus că a fost și deportat, așa că Iosif Visarionovici Stalin a rămas unicul tătuc al Uniunii Sovietice. Deloc de mirare cum l-a tras Stalin pe Troțki pe linie moartă.
  • 1961: S-a născut Nadia Comăneci. Supranumită ”Zeița de la Montreal”, a luat primul 10 din istoria gimnasticii, la Olimpiada din 1976. O sportivă desăvârșită, care merită tot respectul.

În România se sărbătoresc Ziua cercetașului și Ziua geodezului militar. La mulți ani, să aibă parte de bucurii cât de multe și dese. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: ”Zimbrulu și Vulturulu”, cel mai scump ziar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.