• 1475: Ștefan cel Mare a recunoscut suzeranitatea regelui Ungariei și a obținut sprijinul lui Matei Corvin în lupta împotriva turcilor. I s-o fi părut rezonabil târgul lui Ștefan din moment ce l-a făcut.
  • 1859Alexandru Ioan Cuza înființează Oficiul Central de Statistică Administrativă. Adică un soi de precursor al actualului Institut Național de Statistică. Știa Cuza ce știa că statistica ajută.
  • 1962: Trupa The Rolling Stones debutează la Clubul Marquee din Londra. De-a lungul vremii a lansat 55 de albume și compilații și a avut 37 de piese în top 10 singles. În 1989 trupa a intrat în Rock and Roll Hall of Fame iar în 2004, revista Rolling Stone a clasat-o pe locul 4 în 100 Greatest Artists of All Time. A vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume. O trupă cu adevărat de referință.
  • 1987: Jaful de la Depozitul de valori Knightsbridge. Hoții au plecat cu o pradă în valoare de aproximativ 66 de milioane de dolari. În august a fost arestat italianul Valerio Viccei, care mai târziu a scris o carte despre jaf. Doar avea informație de primă mână. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: E Ziua populației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.