• 1475: Domnul Moldovei, Ștefan cel Mare, recunoaște (mare lucru, că nu-i stătea defel în fire) suzeranitatea regelui Ungariei, în consecință  a obținut sprijinul lui Matei Corvin în lupta împotriva turcilor. Cât o fi fost și sprijinul ăsta nu prea știm, fiindcă izvoarele istorice au zgârcenia lor în a spune ce și cum. Una peste alta, Ștefan vodă a avut niște ciocniri aprige cu turcii, i-a cam descălțat de iminei. A avut și răzeși de ispravă, fie vorba-ntre noi.
  • 1859: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza înființează Oficiul Central de Statistică Administrativă, adică un soi de strămoș a ceea ce se cheamă acum Institutul Național de Statistică (INS). Ce calcula Cuza în vremurile acelea cu oficiul lui? Cine știe, poate statistica averilor boierilor.
  • 1960: Franța a acceptat să le acorde independența unor țări precum Nigeria, Volta Superioară, Coasta de Fildeș, Ciad, Africa Centrală și Congo. Dacă mai era una erau șapte, așa însă a fost ca un soi de ”Albă ca Zăpada și cei șase pitici”. Independenți.
  • 1962: Trupa The Rolling Stones debutează la clubul Marquee, din Londra. Parcă nu-ți vine să crezi câți ani au trecut de când s-a înfiripat în lumea muzicii The Rolling Stones. O trupă ale cărei piese te fac și azi să vibrezi. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.