• 1876: Vine pe lume, în San Francisco, John Griffith Chaney, cel care avea să fie cunoscut de-a lungul și de-a latul vremii cu pseudonimul său de scriitor Jack London. Copil din flori, a răzbit într-o lume care nu i-a fost prietenoasă. Până la urmă a fost un învingător. A creat din condeiul său eroi care nu erau făuriți din mușamaua unor saloane cu miros de iasomie, ci dintr-o luptă aspră pentru supraviețuire. A fost influențat, pe tărâm literar, spun cunoscătorii, de Robert Louis Stevenson, Rudyard Kipling și Joseph Conrad. E ”părintele” lui ”Colț Alb”, al lui ”Martin Eden”, al ”Lupului de mare”, al ”Chemării străbunilor” și al altor romane pe care îți vine să le recitești oricând, fiindcă parcă nu au vârstă.
  • 1880: Olanda recunoaște independența României. Cu vreo trei ani mai târziu, dar tot e bine, o fi întârziat trenul care ducea vestea.
  • 1915Camera Reprezentanților a SUA respinge o propunere de a solicita statelor să acorde femeilor dreptul de vot. Vă dați seama câți bărbați din Camera cu pricina au fost așteptați acasă cu făcălețul și câți or fi dormit pe preș?
  • 1984: În Egipt a reînceput procesul de restaurare a marilor piramide, ai căror titulari sunt Keops, Kefren și Mikerinos. Ce or fi discutat cele trei spirite între ele? Poate ceva de genul: ”Mă, la piramida mea se aude de parcă ar da unul cu dalta.” ”La a mea parcă ar forța ușa, deși știam că n-am pus.” ”Ia mai terminați, băi, voi n-aveți somn?!”. Deh, nu te pui, taică, nici cu faraonul, nici cu piramida, că te ia istoria la trei-păzește. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.