• 1709: Matelotul scoțian Alexander Selkirk e salvat după ce a trăit vreme de patru ani singur cuc pe insula Juan Fernandez, de lângă Chile. Unii spun că această întâmplare, pățanie, cum vreți a-i spune, din viața lui Selkirk i-a hrănit inspirația lui Daniel Defoe spre a scrie romanul ”Robinson Crusoe”. Că o fi fost sau nu așa e cam greu să dibuim după mai bine de 300 de ani. Oricum, dincolo de romane, Alexander a trăit, de adevăratelea, ca un Crusoe pe o insulă. Are și statuie (foto) în satul în care s-a născut, Lower largo.
  • 1892: Pentru prima oară în istoria tehnicii, o invenție, adică aparatul de cronofotografie al francezului Leon Bouly, este denumită cinematograf. Bună idee a avut cu invenția asta, altminteri azi ne uitam la benzi desenate, nu la filme.
  • 1924: La New York are loc premiera lucrării simfonice ”Rapsodia albastră”, a lui George Gershwin. O creație muzicală de excepție.
  • 1999: Președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, a fost găsit nevinovat în procesul privind ”afacerea Monica Lewinsky”. A fost ditamai tărăboiul pentru o treabă de budoar care în mod normal ar fi trebuit să-i intereseze doar pe cei doi protagoniști, nu să fie invitat publicul să huiduie sau să aplaude. Deh, asta e, în viață mulți au un mare apetit de a-și băga nasul în ciorba altora 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Sylvia Stanley

Citește și: Ziua în care a dârdâit și gerul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.