• 1896: Guglielmo Marconi a făcut, la Londra, prima demonstrație publică a radioului. Cine își imagina pe atunci cum avea să se dezvolte îndrăgitul radio. Părea mai degrabă o poveste cu extratereștri.
  • 1913: Pictura „Mona Lisa” a lui Leonardo Da Vinci a fost recuperată, în sfârșit,  la Florența, la doi ani după ce a fost furată din Muzeul Luvru din Paris. Pânza a fost șterpelită de un angajat al muzeului, care era convins că opera de artă aparține Italiei. A încercat să îl vândă unui negustor de artă din Florența, dar a fost prins.
  • 1944: Bunurile Teatrului Național din București au fost cedate rușilor, în contul unor așa-numite despăgubiri de război reglementate de Convenția de armistițiu semnată la Moscova, în 12 septembrie același an. Chiar erau strângători rușii, erau în stare să fure și sufleurul.
  • 1992: S-a înființat trupa Pasărea Colibri, avându-i în componență pe Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Florian Pittiș și Vladi Cnejevici. Formarea grupului a fost aparte: la un festival de muzică, Cei doi Mircea, Baniciu și Vintilă, au cântat împreună. Prezentatorul Florian Pittiș a rămas pe scenă în timpul cântării, după care l-a cooptat și pe claviaturistul Vladi Cnejevici, care era acolo cu trupa Compact. O poveste frumoasă, cu artiști grozavi. În trupă, după a cântat și Marius Bațu, după plecarea lui Florian Pittiș. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / (c) Răzvan Socol

CITEȘTE ȘI: De ziua munților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.