• E Ziua internațională a tineretului. În urmă cu 24 de ani, Adunarea Generală a ONU aproba, la recomandarea Conferinţei mondiale a miniştrilor responsabili pentru tineret, ca 12 august să fie declarată Ziua internaţională a tineretului. Așa că la mulți ani tuturor tinerilor, precum și celor care se simt tineri în gânduri și-n felul lor de a fi.
  • 1908: Primul model T a ieșit pe porțile uzinei Ford din Detroit. Modelul T a revoluționat industria automobilului, 1908 fiind anul în care mașina a devenit accesibilă publicului larg. A știut Henry Ford ce face, nu era el vizionar degeaba.
  • 1990: Paleontologul american Sue Hendrickson descoperă un schelet de Tyrannosaurus rex în Dakota de Sud. Este cel mai bine păstrat schelet de acest fel (și cu cele mai multe ”piese”). Se află la Muzeul de Istorie Naturală din Chicago și poartă numele Sue, în cinstea celei care l-a descoperit. Delicat nume pentru un tiranozaur 🙂
  • Azi e și Ziua internațională a elefantului. Prilej cu care le urăm acestor pahiderme să trăiască mulți ani în tihnă. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Richard Lanskroeneger

CITEȘTE ȘI: Glumița lui Ronnie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.