Azi se sărbătorește Ziua mondială a aviației și a cosmonauticii. E legată de data de 12 aprilie 1961, când cosmonautul sovietic Iuri Gagarin devenea primul om care călătorea în spațiul cosmic, la bordul navei Vostok I n imagine capsula lui Gagarin, ajunsă piesă de muzeu). La mulți ani, aviatori și cosmonauți!

1814: Contele de Artois, viitorul rege Carol al X-lea al Franței, sosește din exil la Paris, după căderea lui Napoleon. Conform publicației ”Le moniteur”, contele spune: „În sfârșit revăd Franța! Nu s-a schimbat nimic, doar că se află în ea un francez mai mult.” Era o parafrază după Napoleon când a pierdut tronul: „Curând nu va mai fi în Franța decât un francez mai puțin”. Se întreceau în vorbe memorabile unii pe vremea aceea 🙂

1457: Bătălia de lângă satul Dolhești, unde Ștefan cel Mare l-a învins și i-a făcut vânt de pe tron lui Petru Aron. N-avea rost să te pui cu Ștefan, că nu ieșeai bine.

1789: Astronomul germano-britanic Wilhelm Herschel a descoperit galaxiile catalogate NGC 3310, NGC 3718 și NGC 3729 în timp ce explora cerul din constelația Ursa Mare. Productiv Herschel, trei galaxii dintr-o lovitură nu e de ici, de colo. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primul Apple

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.