43 î.Hr.: În Roma antică a fost încheiat al doilea triumvirat, unul între Augustus, Marcus Antonius și Marcus Aemilius Lepidus, pe cinci ani. Adică făceau cincinalul în trei. Măcar de le ieșea producția la hectar, cu păpușoi și barabule, cum era pe vremea cincinalelor lui nea Nicu.

1493: Cristofor Columb descoperă, în a doua sa călătorie în Antile, Insula Sfântul Martin. Omul ăsta chiar nu se potolea cu descoperitul.

1858: Un exemplar al ziarului din Moldova ”Zimbrulu și Vulturulu”, tipărit în această zi, va deveni, după un veac și jumătate, cel mai scump ziar din lume. Angajatul poștei a lipit pe exemplarul cu pricina, așezat primul într-un teanc de ziare care urma să fie expediat, opt timbre ”Cap de bour”, cu valoarea de cinci parale. Ajuns la destinație, datorită timbrelor valoroase ziarul a fost vândut unui filatelist. Prin ce colecții va mai fi umblat ziarul cu pricina e greu de dibuit acum. Ce se știe însă e că la începutul anului 2007 a fost achiziționat, în urma unei licitații, de un colecționar din Londra, Joseph Hackmey, cu suma de 830.000 de euro. Te cam apucă amețeala la suma asta.

1950: A venit pe lume Mircea Dinescu. Poet, publicist, un personaj cu totul aparte. Plus un bucătar grozav 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Neostenitul făuritor de muzică de film

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.